Voor een voordelige occasion en export!
 
 

Export Kenteken


 

Exportkenteken


Het uitvoeren van een auto begint met het exporteren van het Nederlandse kenteken en het aanmaken van het daarbij behorende kentekenbewijs deel II. Vervolgens is er de keuze om het voertuig per trailer/transport te vervoeren of door zelf met het voertuig richting het bestemmingsland te gaan rijden. In het geval van het laatste dient u daarvoor exportkenteken te worden aangevraagd. Hierbij ontvangt u een set van twee witte kentekenplaten die in de plaats komen van de ingenomen Nederlandse platen.

Een compleet exportpakket


Alleen een set van witte exportkentekenplaten hebben geen waarde en zullen niet geaccepteerd worden. Om u legaal te laten rondrijden dient het voertuig tijdelijk verzekerd te worden door middel van een groene kaart. Met een groene kaart is het voertuig voor 14 dagen WA-verzekerd in meer dan 45 landen. Een combinatie van beide zaken maakt het mogelijk dat er zonder problemen met het voertuig mag worden gereden. Er is enkel één eis waaraan het voertuig moet voldoen. Het voertuig dient een geldige APK te hebben voor minimaal de duur van de groene kaart. Ligt de APK datum voor de vervaldatum van de polis, dan is het exportkenteken geldig tot de APK datum. Hier kan streng op gecontroleerd worden.

Wat is er nodig om een exportkenteken voor een voertuig aan te maken:


  • Kopie kentekenbewijs
  • Gewenste ingangsdatum verzekering
  • Geldige legitimatie
  • Adresgegevens


Eenmaal als de bovenstaande gegevens door ons zijn ontvangen, is een exportkenteken binnen enkele minuten voor aangemaakt en kan deze worden afgehaald of worden verzonden.

Een exportkenteken voor een voertuig met een Kraftfahrzeugbrief


In veel gevallen is het verstandiger om een Kraftfahrzeugbrief (KFZ) voor een voertuig aan te vragen. Zeker in het geval dat u meer zekerheid wilt hebben voor het terugvragen van de BPM. Hoewel een KFZ-brief ook veel voordelen heeft, is er ook één groot nadeel. Er kan namelijk geen Nederlands exportkenteken voor het voertuig meer worden aangevraagd, omdat dit vervangen is door een buitenlands kentekenbewijs. Wilt u hier een oplossing voor hebben, neem dan direct contact op.

 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info